Geschiedenis

IMG_6374“PortaBote” is een Amerikaans ontwerp en wordt sinds 1969 commercieel verkocht. De Boten worden geproduceerd in de buurt van San Francisco en over de hele wereld verkocht.

Oorspronkelijk waren de voor- en achterzijde van PortaBote gelijk. Echter om de stabiliteit te verbeteren en om zwaarder motorgebruik mogelijk te maken, is er een spiegel toegevoegd. De ‘Genesis-series’ is geboren. De verkopen waren inmiddels ook sterk gegroeid. Met name in de jaren 80 heeft de PortaBote zijn doorbraak beleefd toen boot- en vis-enthousiastelingen de PortaBote en zijn mogelijkheden ontdekten. Het materiaal ‘polypropyleen’ en de constructie hadden inmiddels ook hun waarde bewezen. Licht van gewicht, sterk en flexibel.

PortaBote USA kreeg veel aandacht in de Amerikaanse pers en prijzen voor het revolutionaire idee en ontwerp maar belangrijker was de erkenning van professionele gebruikers. Met name voor militaire en rescue doeleinden heeft de Bote zijn weg gevonden naar onder andere US Army, Kustwacht(USA, Japan, Australia), Rescue (GB, Thailand) and Brandweer Teams (China, Philippines, Nederland).

2015 01 30 In de sneeuw 1In Nederland is de verkoop 35 jaar geleden gestart. Naar ons weten zijn wij de 3e vertegenwoordiger voor Nederland, België en Frankrijk. Onze directe voorganger heeft medio 2014 zijn zaken verkocht aan ons. Aanvankelijk behielden we de zaken nog even in Lelystad maar al snel zijn we verhuisd naar de boerderij in Westbroek. Lekker dicht bij huis en veel meer ruimte voor showroom en opslag.

In 2013, zijn de laatste wijzigingen aan de PortaBote doorgevoerd en spreken we nu van de ‘Alpha Series’. Belangrijkste verbetering is dat de spiegel nu inklapbaar is en niet meer los hoeft te worden meegenomen. Daarbij zijn de poten van de banken verstelbaar zodat een nog betere ‘fit’ kan worden verkregen. Dit de beste PortaBote ooit!